Woud cabin

Off the grid..
Op zoek naar echte rust? Even helemaal resetten?
Dat kan. Genieten van alle rust in een traditionele Noorse tømmerhytte, gelegen in het woud, geen buren in de nabije omgeving!

Fossegrimhytta
De hytte is vernoemd naar een Noorse mythische figuur die zich ophoudt in wouden en slaapt onder watervallen. Weinigen hebben hem gezien, maar iedere avond hoor je zijn harp- en vioolmuziek door het woud.

De hytte is uitsluitend te voet te bereiken; parkeren op 300 meter afstand. Daarna te voet via een elandenpaadje en over een bruggetje naar de hytte (5 min loopafstand)
De hytte bestaat uit een woonkamer met houtkachel en open haard. Zonnepanelen zorgen voor verlichting en opladen van bv telefoon of laptop.
Een kleine keuken voorzien van gasfornuis en koelkast. Stromend drinkwater uit de kraan van april tm okt. Daarbuiten water zelf meenemen of smelten van sneeuw in een pan op de kachel.
2 identieke slaapkamers met 2 stapelbedden, een voorportaal en biologisch composttoilet. Een grote open veranda waar je met een Noorse driepoot bbq aan de gang kunt.

De naastgelegen stabbur is ingericht als houtgestookte sauna waar je heerlijk op kunt warmen bij de hitte van het houtvuur.

Daarnaast zijn er ook (werp) hengels aanwezig om naar hartelust te vissen. Nog dichter bij de natuur lukt haast niet!

Het Skredvatn meer ligt op 300 meter van de hytte. Aan de oever ligt een open Canadese kano die je kunt gebruiken voor een dagtocht over het meer.


Prijs: 1000 kr per dag (min. 3 dagen) Gas en haardhout inclusief.
Eigen beddegoed meenemen.
Douchen kan op de Telemark Camping.